Paris is always good idea. (No, it’s better.)

“Paris is always good idea,” ajattelimme, kun siskoni kanssa varsimme yhteistä matkaa aika tarkalleen vuosi sitten, keväällä 2016. Macaronsit, upeat kadut ja kahvilat houkuttelivat – emmekä pettyneet. Jo ensimmäinen päivä antoi kokemuksia Pariisista, joita odotin.

Aina matkalle lähtiessä odotan matkakohteen ensimmäisiä askelia. Kuvittelen, minkälaista kaupungissa on, mitä siellä näkyy, miltä tuoksuu. Mitä haluan kokea ensimmäisenä? On huumaavaa viimein päästä kohteessa kokemaan tunnelmia, jotka joskus ovat yllätyksiä, joskus taas juuri sellaisia kuin kuvittelit. Pariisista ainut odotukseni ja toiveeni oli päästä kokemaan kahvilatunnelmaa.

Tunnelmallinen Montmartre

Kahviloiden huumaava kahvin tuoksu ja kiireiset tarjoilijat, ruokalistoja selailevat turistit ja muutama katusoittaja – juuri tällaista kuvittelin Pariisissa olevan! Ensimmäinen kosketus tähän kauniiseen kaupunkiin aloitettiin turistienkin valloittamalta Montremartren alueelta, jossa hotellimme myös sijaitsi. Viehättävä alue tosiaan oli kahviloineen ja iltaisin aukeutuvine pienine ravintoloineen. Pidennetyn viikonlopun matkallamme totesimme, että Montmartre oli oikea valinta lähtöpisteeksi päivälle – rauhallisesti heräilevät kahviltat ja iltaisin aukenevat ravintolat tarjosivat jokaiselle päivälle mainion alun  ja myös lopun. 🙂

 

IMG_9502IMG_9506IMG_9508

IMG_9512IMG_9513IMG_9517

 

IMG_9520

Kohti Eiffeliä

Ensikertalaisena Pariisissa Eiffel oli toki ensimmäisenä mielessämme. Matkamme jatkui Pariisin ytimeen Seinen rannoille, Louvreen ja totta kai – Eiffelin juurelle. Matkalla ihastelimme kauniita kadunkulmia, parvekkeita ja ovia, joita voisin tutkia loputtomiin. Matkaillessa nähtävyyksiä kiinnostavampaa on mielestäni seikkailla pienillä kujilla ja kaduilla.

IMG_9527IMG_9535IMG_9541IMG_9544IMG_9548IMG_9553IMG_9560IMG_9561IMG_9581IMG_9598IMG_9600IMG_9604IMG_9607IMG_9608IMG_9619IMG_9627IMG_9629IMG_9639IMG_9663IMG_9666IMG_9670

Louvreen emme päässeet Seinen tulviessa, mutta päädyimme nauttimaan ympäristöstä ja ihastelemaan keväisten puistojen kauneutta viinilasillisten äärellä. Siinä oli helppo huokaista, kyllä minä tänne voisin palata uudelleenkin.

Mitkä askeleet ensimmäisenä itse ottaisit Pariisissa?

// In english: My first day in Paris, perfect! Loved Montremartre-area and the streets of Paris. 🙂 What steps you would take first in Paris?

Love, Mira

PS. You can follow my blog here: